Примерен хороскоп

Равновесието е здраве, здравето е равновесие

  • Число на душата 8
  • Число на съдбата 4
  • Число на името 8
numbers

Числото на името е добре да е съвместимо с числото на съдбата. Това води до подобряване на кармата (съдбата) през сегашния живот. Според ведическата традиция, на новороденото се дава име според лунния ден, на който е родено. Луната минава през всички 27 накшатри (звезди, лунни дни), които имат отделни наименования и характеристики. На всяка една звезда отговарят определени срички на санскрит.

Числото 8 е управлявано от планетата Сатурн. То не се счита за много благоприятно за материални дейности, но дава голям потенциал за развиване на духовна природа. Хора, с число на душата 8, са мъдри, искрени, честни, справедливи, непривързани, имат изявени лидерски и организаторски качества. Недостатъци на характера са: те са боязливи, песимистични и мрачни. Има вероятност от вата дисбаланс и лоша карма от минали животи. Хората с число на душата 8 са родени да служат на обществото без да очакват нищо в замяна. Нагърбвайки се с най-трудни за вършене неща, те постигат невероятни успехи и правят „чудеса”. Обикновено се заемат с работа, която никой друг не иска да върши. Никога не се отказват и не отстъпват от позицията си. Те са много упорити, независимо от това, че им се налага да работят при много тежки условия. Вършат всичко сами, защото не им харесва да молят останалите за помощ. Независимо от препятствията, които трябва да преодолеят, те винаги завършват започнатото. Много са търпеливи, мъдри и уравновесени. Много трудно прощават и са отмъстителни. Не се задоволяват с половинчати неща – стремежите им са големи, т.е. целят се нависоко и понеже са много всеотдайни и упорити, почти винаги успяват. Външно изглеждат сурови, но зад тази маска, която си слагат, се крие една много нежна и чувствителна душа. Това може да бъде разбрано само от хора, които са били допуснати в близост до 8-ицата. Практични и умни са, не понасят глупостта, посредствеността и лъжата. Финансовата сигурност е много важна за тях, въпреки че не се интересуват от парите и могат много лесно да ги изхарчат за приятели и забавления. Философията, психологията и окултните науки са много добро занимание за тях. Ако имат късмет да срещнат духовен учител, постигат крайната цел на човешкия живот.

Сатурн е приятел с Раху (4), Меркурий (5) и Венера (6), т.е. 4, 5 и 6 са приятелски числа. Човек с който искат да сключат брак, е добре да бъде с число на душата 4, 5 или 6. Враждебни към Сатурн са Слънце (1), Луна (2) и Марс (9). Юпитер (3) са неутрални към тях.

Най-благоприятно число от всеки месец е 26. Благоприятни са и числата 8 и 17. Благоприятен ден от седмицата е събота, а ако това съвпадне с гореспоменатите числа – силата му се увеличава. Тези дни са подходящи за започване на нова работа, закупуване на ново жилище, сватба и т.н.

Кармичният урок е доброта и прошка. Трябва да се научат да прощават. Препоръчителна професия е в обществената сфера.

Най-подходящ цвят е тъмно син, черен или пурпурен. Не бива да носят светли цветове. Щастие им носи аметист, син сапфир, черна перла и лазурит. Обичат горчивия вкус. Здравето им е лошо и най-вероятни заболявания са: астма, ревматизъм, сърдечни проблеми, запек, проблеми с кожата, лесно се простудяват. Аюрведа им препоръчва масажи със сусамово или синапено олио. Повече кимион в храната.

За женитба са подходящи числата: 1, 2 и 4. За приятели: 1, 2, 4, 5 и 7. За бизнес: 1, 2 и 8. Добри години от живота са всички, които се делят на 4. Особено добри са 8, 26, 35, 41, 53, 62, 71, 80 и 89. Божеството, което протектира 8-иците е Бог Курма (костенурка).

Число на съдбата е подвластно на планетата Раху (4). Тя е демонична и създава трудности и пречки. Раху прави хората нетърпеливи и нерешителни. Тези хора полагат много труд, без да има адекватна възвръщаемост. Осмиците не са удовлетворени от живота, което ги кара да се стремят към върховете. Те имат много тайни врагове. Обичат да се усамотяват, което може да ги доведе до депресивни състояния.

Hare Krishna Veda Association